Löpning längs stranden, Coral Sand, Sri Lankas

Jag har gjort mitt livs resa till Sri Lanka. Jag föddes där och adopterades till Sverige. Nu på min födelsedag fick jag chansen att återvända. Så spännande!

Sri Lanka är ett fartfyllt färgstarkt land fullt med vänliga människor. Men det är också ett land där vi västerlänningar får se upp. Vanligtvis brukar jag springa på vägarna men det valde jag att inte göra här. Vägarna är fyllda med Tuk Tuk, små trehjulingar som kan ta upp till 2 passagerare, samt motorcyklar och bilar. Någon promenad eller cykelväg finns inte och människor går längs vägarna, hundar ligger sovandes vid vägkanten och omkörningar är mer vanligt än ovanligt.

Därför är det inget jag rekommenderar att springa längs vägkanten. En löptur där kan vara förenat med livsfara. Därför bestämde jag mig för att springa på stranden.

Sri Lanka är fylld av vackra långa stränder med vajande palmer. Ön tillhör en av världens vackraste platser så en promenad eller löptur där är ett underbart sätt att upptäcka natur och hav.

Så med tanken på faran på hotellets ena sida valde jag dess framsida, löpturen på stranden, i solnedgången med havet och vågorna som sköljde in mot stranden blir ett minne för livet. En löptur jag aldrig kommer att glömma.