Rygg och mage-Ryggsmärtorna motverkar jag med träning

Det började i fredags men smärtorna kom smygandes så jag hade inte mycket känning av dem. Jag hade börjat ett nytt uppdrag så jag var mer fokuserad på det än att känna efter hur jag mådde.

Dagen innan hade jag kommit hem från Sri lanka, därefter hade jag packat upp och städat och tvättat. Nästa dag var jobb dag. Vädret var varmt och underbart. Jag bar klänning på after worken och jag kände att det var inte så stor väderskillnad från Sri lanka som jag trott.

Skillnaden kom på lördag! Och söndag. Solen fanns kvar men vinden var isande kall. Jag polishade segelbåten så det blev lördagens träning i wax on wax off stil!

Men på söndagen hade jag ont i ryggen. Vi tog oss en promenad längs ön. Jag var fortfarande rörlig. När jag vaknade upp på måndagen hade jag rejält ont i ryggen.

Jag började därför med ett rygg och magpass. Låg på rygg, benen högt i vädret och saxade ner mot golvet. Nu var det ett tag sedan jag körde denna typen av övning och ökade därför stegrande.

Låg på rygg och cyklade  2 x 50,  händerna under nacken och lyfter huvudet och överdelen av kroppen mot knäna.

Jag gjorde också andra övningar där jag låg på rygg, med böjda ben, knäna högt och gick sidledes samt diagonalt.

Efteråt åkte jag ner till gymmet och sprang 1h på löpbandet, 9.45 km. När jag hade fått upp värmen och rörligheten var smärtan försvunnen men tyvärr kom den senare tillbaka på jobbet och jag hade en viss stelhet kvar i ryggslutet.