Springa i solsken-ger högförbränning och viktnedgång

Springa i solsken-ger högförbränning och viktnedgång

Viktnedgång

Vågen! jag klev upp på vågen och det var ett faktum att vågen mätte mer än någonsin förut. Jag har i mars fyllt 40 och det gör att min förbränning har gått ner. Det är tungt att inse. I samband med mycket stress kring arbete har jag ätit för mycket och sportat för lite-ekvationen har helt enkelt inte gått ihop!

Nu där i mot har jag tagit mig själv i kragen-rejält! Jag har minskat på frukosten under en längre period. Vi har under morgonen ätit stora och närande frukostar, och sedan kväll ätit goda köttbitar och mycket kolhydrater. Ja vad händer-man går upp i vikt. Det värsta är att man inte märker av det! Smygande har vikt lagt sig på mage och lår. Ovälkommet!

Många hemmakvällar med fredags och lördagsmys

Under många helgkvällar har vi unnat oss godis och chips efter maten. Det går helt enkelt inte om man inte tränar väldigt, väldigt mycket.

Fått nog av dumheterna!

Men nu så har jag fått nog av dumheterna. Jag har bestämt mig för att kakor, godis och chips ska ätas med motta och framförallt efter mitt midjemått och inte efter gom!

Minska intaget av kalorier

Mina frukostar har minskats ner. Nu är jag i ett intensivt läge där jag bara har ätit ett ägg ibland.

Ibland äter jag inte kvällsmål och ibland inte lunch. Jag försöker intensivt att dra ner på intaget för att få ordning på kaloriintaget.

Löpning gör att du förbränner kalorier

Dessutom har jag börjat att springa varje dag. Dock vill jag säga att man inte ska göra så här en längre tid. Jag mår bra nu. Är jag hungrig så äter jag, men jag trycker inte i mig godis eller chips i onödan. och jag försker stå emot sug som kommer galet fort.

Jag började springa inne på gymmet och har gjort det ett tag nu. Jag började i långsamt tempo under 30 minuter. Därefter ökade jag hastigheten. Sedan drog jag ner på ökningen i tempo och ökade istället tiden. Jag har därefter sprungit lugnt 1h varje dag.

Springa i solsken-högförbränning

I och med det fina vädret har jag nu istället sprungit min runda längs Eriksberg. Jag brukar springa längs vattnet där och sedan upp tillbaka. Jag tycker att det är väldigt skönt att springa ute, särskilt i värmen. Men det är ganska ovanligt att vilja springa under så varma förhållanden, men jag har gjort det i ca 20 år så jag tycker om det. Men! De sista dagarna har det varit utmanande. Så idag sprang jag på gymmet för att få mer vila i kroppen genom att springa i ett svalare rum.

 

Cart
Your cart is currently empty.