Träning och Förkylning

Träning och förkylning hör inte ihop. Att träna när man är förkyld är INTE bra, det kan bli allvarliga konsekvenser, det kan leda till mycket ohälsosamma tillstånd därför bör du undvika att träna när du är sjuk.

Tyvärr har jag varit sjuk ganska länge och tillslut så kände jag att förkylningen mynnade ut och jag tog mig ner till gymmet. Vad skönt det var att få träna igen. Som jag har saknat det!

Jag körde ett lågintensivt pass, jag sprang bl a på löpbandet men inte på min max prestation. Jag hade tappat en del kondition vilket man gör efter att ha legat i sängen några dagar, därför och med fortfarande känning av förkylningen  sprang jag långsammare på bandet, tränade med vikter men inte för tungt.

Träningen var positiv, energifylld av glädje över att vara tillbaka i träningslokalen igen och göra något jag älskar men det var också en god strategi att komma tillbaka till träningen.

När jag gjort detta i några dagar fick jag min belöning, jag träffade två förkylda människor. Jag brukar oftast försöka att undvika att träffa dem som är förkylda med anledning av att inte förkylningsdagarna, med antalet bortfallande dagar, ska påverka träningen, men tursamt nog hade jag hunnit träna några dagar innan och min kropp var nu mer motståndskraftig än förr och jag blev inte sjuk igen. Så träning gav verkan.